Is uw cv-ketel klaar voor de winter?

Loodgieter cv-ketel

Is uw cv-ketel klaar voor de winter?

De dagen worden korter, de warme truien worden uit de kast gehaald! Het betekent dat de winter weer gaat beginnen. Voor de een is de winter een periode van gezelligheid en een knusse sfeer, terwijl een ander nu al begint uit te kijken naar de lente en zomer van 2018. De winter is ook een periode waarin veel mensen te maken krijgen met loodgietersproblemen. U kunt denken aan een gesprongen leiding in de tuin, een verstopping in de afvoer door het blad van bomen, enzovoorts. Ook een cv-ketelstoring komt zeer regelmatig voor in deze periode! Is uw cv-ketel al klaar voor de winter?

Onderhoud aan de cv-ketel uitvoeren

Om de kans op een cv-ketelstoring in de winter zo klein mogelijk te maken, is het sterk aan te raden om uw cv-ketel zeker eens per twee of drie jaar te laten onderhouden door een loodgieter van ons loodgietersbedrijf. Bij het onderhouden van uw cv-ketel lopen we de cv-ketel na op beginnende slijtage of kleine beschadigingen aan de onderdelen van uw cv-ketel. Waar nodig zullen we deze onderdelen direct voor u vervangen om te voorkomen dat ze een storing kunnen veroorzaken. Ook zullen we de binnenzijde van de cv-ketel reinigen, zodat stofhopen de werking van de cv-ketel niet kunnen belemmeren.

Hulp bij een cv-ketelstoring in de winter

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een storing in uw cv-ketel tijdens de wintermaanden, dan kunt u onze spoedloodgieter inschakelen. Onze spoedloodgieter komt zo snel mogelijk bij u langs om voor een passende oplossing te zorgen. Vaak is het voldoende om de kapotte onderdelen te vervangen. In sommige gevallen kunt u een cv-ketelstoring zelf verhelpen door de cv-ketel te resetten. Hoe het resetten van een cv-ketel in z’n werk gaat leest u in de handleiding van uw apparaat. Bent u deze handleiding kwijt? Op de website van de producent van uw cv-ketel vindt u vaak een digitale versie van de handleiding.