CV-ketel problemen

Cv-ketel problemen voorkomen

Een storing aan een cv-ketel is een bijzonder vervelend probleem. Waarom? Omdat u dan namelijk geen beschikking meer heeft over warm water. De ketel werkt niet meer en daardoor kan er geen water meer opgewarmd worden. Dit heeft onder meer als gevolg dat u geen warme douche meer kunt nemen en ook uw verwarming niet meer aan de praat kunt krijgen. Om dit probleem op te lossen, moet de storing in uw cv-ketel verholpen worden. Dit kunt u laten doen door een loodgieter. Een storing in een cv-ketel is helaas nooit helemaal uit te sluiten, maar u kunt wel het één en ander doen om problemen te voorkomen.

Regelmatig onderhoud uit laten voeren

Wanneer een cv-ketel niet regelmatig onderhouden wordt, is de kans op een storing een stuk groter. Achterstallig onderhoud is in veel gevallen dan ook de oorzaak van een storing aan een cv-ketel. Om een storing te voorkomen, is het verstandig om regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan uw ketel. De meeste ketels moeten periodiek gekeurd worden. Wanneer u een onderhoudscontract heeft afgesloten met een loodgietersbedrijf, hoeft u dit zelf niet in de gaten te houden. Heeft u dit niet? Dan kunt u op een sticker op uw ketel zien wanneer uw cv-ketel voor het laatst gekeurd is en weet u of uw ketel weer aan een keuring toe is.

Lage waterdruk

De waterdruk in een cv-ketel moet minimaal 1 bar zijn. Zodra de druk hieronder komt, werkt uw cv-ketel niet goed meer. Voor dit probleem is het niet direct noodzakelijk om een loodgieter in te schakelen. De ketel moet namelijk bijgevuld worden met water om de druk weer op peil te krijgen. Dit kunt u doen door het uiteinde van een slang aan te sluiten op de ketel en het andere uiteinde op de kraan. Draai de kraan open en u zult zien dat de waterdruk snel weer stijgt. Mocht de waterdruk snel blijven zakken, dan duidt dit waarschijnlijk op een lekkage. In dat geval is het verstandig om een loodgieter in te schakelen.

Tags: