ClickCease

Dit kunt u het beste doen bij waterschade

Waterschade
Nieuws

Waterschade kan vervelende gevolgen hebben voor u en uw woning. Elke jaar ontstaat er voor miljoenen euro’s aan schade door water. Lekkages zorgen voor schimmel op de muren of kromgetrokken vloeren. Indien u last heeft van waterschade kunt u de volgende acties ondernemen.

Beperk de waterschade

Het allereerste wat u moet doen indien u waterschade ontdekt, is de schade beperken. Ga als eerste na waar het water vandaan komt en pak de waterbron aan. In sommige gevallen is een lekkage duidelijk zichtbaar, doordat bijvoorbeeld het water door het dak loopt. Het opsporen van de waterbron is echte vaak niet altijd eenvoudig. Om deze reden geven wij u twee tips die hierbij kunnen helpen.

  • Als u denkt dat de waterschade vanuit de leidingen komt. Begin dan met het controleren van leidingen die makkelijk te bereiken zijn. Pak een stuk keukenpapier en ga hiermee vervolgens langs de leidingen. Zo kunt u voelen of er ergens vocht zit.
  • Als u geen vocht heeft weten te vinden, ga dan op zoek naar kalkplekken. Wanneer een lekkage dieper in de muur of grond zit, zal er geen water zichtbaar zijn maar kalk.

Wanneer u de bron van de lekkage niet heeft weten te vinden is het verstandig om hiervoor een loodgieter in te schakelen. De loodgieter kan met behulp van verschillende lekdetectie apparatuur de bron binnen een korte tijd vinden.

Maak foto’s van de veroorzaakte schade

Wanneer verdere schade is beperkt, is het belangrijk om direct foto’s te maken van de huidige schade. Deze foto’s dienen als bewijs van de opgelopen schade. Dit is een belangrijke stap voordat u contact op gaat nemen met de verzekering. Wanneer foto’s worden meegestuurd bij de schademelding, kunnen verzekeraars u over het algemeen sneller helpen.

Neem contact op met de verzekeraar

Afhankelijk van de situatie kan gekeken worden of de waterschade gedekt wordt of niet. U doet er in ieder geval verstandig aan om de gemaakte schade zo snel mogelijk te melden bij een verzekeraar of tussenpersoon. Bekijk hieronder bij welke verzekeraar u contact op moet nemen voor de juiste afhandeling.

  • Indien u schade heeft geleden aan uw woning/tuin, dient u contact op te nemen met de opstalverzekeraar.
  • Wanneer er schade is geleden aan het interieur van uw woning (hierbinnen vallen ook elektronische apparaten), neem dan contact op met uw inboedelverzekeraar.

 

Preventief onderhoud om waterschade te voorkomen

Om toekomstige schade te voorkomen kunt u uw woning preventief laten controleren en onderhouden. Een ervaren loodgieter zal uw woning of scheuren en slijtage controleren, waardoor grotere schade voorkomen kan worden.

 

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button