Energie besparen met uw cv-ketel

Energie besparen met uw cv-ketel

Schrikt u ook regelmatig van de hoeveelheid energie die u verbruikt heeft? Dan is het tijd om in te grijpen. Het is namelijk vrij simpel om uw energieverbruik terug te dringen, zonder dat u hiervoor veel hoeft te veranderen in uw levensstijl. De makkelijkste manier om energie te besparen is namelijk met behulp van uw cv-ketel. Veel oudere woningen in Nederland hebben nog een verjaarde cv-ketel hangen en deze zijn niet bepaald zuinig. Wilt u energie besparen met behulp van uw cv-ketel? Dan is het de hoogste tijd om de oude te vervangen door een moderne, energiezuinige variant.

Kies voor een HR-ketel

Wilt u uw oude cv-ketel vervangen? Dan is het in eerste instantie belangrijk dat u de mogelijkheden op het gebied van cv-ketels goed bekijkt. De verschillen tussen cv-ketels kunnen namelijk behoorlijk groot zijn. Indien u echt energie wilt besparen met behulp van uw cv-ketel, is het aan te raden om voor een HR-ketel te kiezen. Dergelijke ketels hebben een hoger rendement dan andere ketels, waardoor er minder warmte en dus ook minder energie verloren gaat. De restwarmte die normaal verloren gaat, wordt door deze ketel nog gebruikt. Hierdoor hoeft u zelf geen moeite te doen om het energieverbruik terug te dringen.

Loodgieter inschakelen

Wanneer u uw oude cv-ketel gaat vervangen door een nieuw exemplaar, is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan in eerste instantie bepalen welke cv-ketel voor uw woning het meest geschikt is en daarnaast kan hij de oude ketel verwijderen en de nieuwe ketel direct plaatsen. Door dit werk door een loodgieter te laten uitvoeren, bent u ervan verzekerd dat de nieuwe ketel op de juiste wijze geplaatst wordt en dus ook naar behoren werkt. Wilt u het toch zelf doen? Dit is alleen aan te raden wanneer u ervaring heeft met het installeren van cv-ketels. Een cv-ketel is namelijk een complex apparaat en het vergt de nodige kennis en handigheid om hiermee aan het werk te gaan.