ClickCease

Gaslekkage in Leiden laten verhelpen

Het is zeer belangrijk om bij een gaslekkage in Leiden zo snel mogelijk actie te ondernemen. Een gaslekkage kan immers levensgevaarlijk zijn! Dat komt omdat gas licht ontvlambaar is. Dat betekent dat een klein vonkje al genoeg kan zijn om het gas te laten exploderen en dat wilt u uiteraard voorkomen. Schakel daarom tijdig een van onze loodgieters in wanneer er sprake is van een gaslekkage. Dat voorkomt grotere problemen en kan letterlijk levens redden.

Spoedeisend belang bij gaslekkage in Leiden

Wanneer u meent dat er een gaslek aan de hand is, is het zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Maar waarom eigenlijk? Wat is er zo gevaarlijk aan gas?

Gaslekkage LeidenGas is eigenlijk op twee manieren gevaarlijk. Er zijn twee gevolgen die in kunnen treden bij een gaslek die allebei ongewenst zijn. Allereerst kan er een explosie plaatsvinden. Gas is licht ontvlambaar, wat inhoudt dat een klein vlammetje voldoende is om de boel te laten ontploffen. Is er een ophoping van gas, dan kan zelfs een klein beetje statische elektriciteit of het gebruik van elektrische apparaten voldoende zijn om het gas te laten ontbranden, met dus de explosie tot gevolg.

Dat is echter niet het enige probleem. Gas kan immers ook voor verstikking zorgen. Wanneer u gas inademt, kunnen de longen geen zuurstof opnemen. De concentratie zuurstof zal immers flink dalen in een ruimte waar ook gas aanwezig is. Gas is immers zwaarder dan het normale luchtmengsel waar wel zuurstof in zit. Die twee gevolgen wilt u uiteraard zien te voorkomen en dat vormt dan ook het spoedeisende belang bij een gaslekkage.

Wat te doen bij een gaslek?

Meent u dat er sprake is van een gaslek? Onderneem dan direct actie en wacht niet langer! Allereerst is het van belang om de gasleiding in uw woning af te sluiten. Deze vindt u doorgaans in de meterkast. open vervolgens alle ramen en deuren zodat het gas uw woning kan ontvluchten. Ten slotte neemt u contact op met onze loodgieter in Leiden zodat het lek verholpen kan worden. Let er wel op dat u geen enkele vormen van vonken of vuur maakt wanneer u een gaslek heeft. Dit kan namelijk voor een explosie zorgen.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Neem contact met ons op.

Maak nu een afspraak, wij staan 24/7 voor u klaar.
Menu
Call Now Button