Hoe sluit je een gasfornuis aan?

Het aansluiten van een gasfornuis is in principe niet eens zo heel ingewikkeld. Toch is het van belang de klus niet overhaast af te ronden. Bij het uitvoeren van werkzaamheden die verband houden met gas, is immers een fors risico aanwezig. Het kan namelijk fout gaan, met levensgevaarlijke situaties tot gevolg. Onderstaande tips kunnen helpen om te voorkomen dat dergelijke situaties ontstaan.

Geen ervaring? Schakel iemand in

Het is sterk af te raden om zonder ervaring met gas te werken. Uiteraard is elke expert ooit een beginner geweest, maar zorg dat u geen alleen werkende beginner bent. Wanneer u het aansluiten van een gasfornuis wil leren, zorg dan dat u een goede leermeester bij de klus aanwezig hebt. Dat kan een kennis zijn die op dit gebied verstand van zaken heeft, of een ervaren loodgieter die u graag de kneepjes van het vak bijbrengt.

Doe het voorwerk

Ook is het belangrijk dat het benodigde voorwerk al tijdig wordt afgerond, voordat u over gaat tot het daadwerkelijke aansluiten van het gasfornuis. Zorg er dus voor dat de gasleidingen op de juiste plaats aanwezig zijn, dat de gaskraan is afgesloten, dat de gasleidingen op de aanwezigheid van eventuele lekkages zijn gecontroleerd, en ga zo maar door.

Werk met de juiste materialen

Probeer zeker niet te bezuinigen op de kosten voor de juiste materialen. Het is erg belangrijk om te zorgen dat het gasfornuis niet alleen nu, maar ook in de toekomst goed en betrouwbaar blijft functioneren. Laat u daarom niet verleiden om – indien aanwezig – de oude materialen te hergebruiken, maar schaf nieuwe, passende materialen aan om deze bij het aansluiten van het gasfornuis te gebruiken. Indien u niet over de juiste gereedschappen beschikt, is het ook ten zeerste aan te raden om ook die aan te schaffen of ze van iemand te lenen.

Tags:
Call Now Button