Koken op inductie? De voordelen op een rijtje!

inductie

Koken op inductie? De voordelen op een rijtje!

Je ziet steeds meer mensen die overstappen op koken op inductie. Zij ruilen hun keramische kookplaat of gasstel in voor een inductiekookplaat. Nog lang niet iedereen in Nederland maakt gebruik van deze kooktechniek. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je je mogelijk wel aan het oriënteren op een overstap. Voordat je de knoop doorhakt wil je natuurlijk wel weten wat de voordelen zijn. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hier namelijk wat de voordelen van koken op inductie zijn!

Jouw eten is snel klaar

Het grootste voordeel van koken op inductie is dat jouw eten een stuk sneller klaar is. Hoe dit komt? Doordat een inductiekookplaat een magnetisch veld creëert. Water kookt binnen de kortste keren, waardoor een maaltijd sneller te bereiden is. Indien je wilt koken op inductie moet er overigens wel een speciale aansluiting aanwezig zijn in de meterkast hierbij kan een van onze loodgieters uw helpen. Ook moet er een zogeheten perilex-stopcontact geplaatst worden achter de kookplaat.

Je maakt de plaat snel schoon

Vind je het ook zo verschrikkelijk om het gasstel telkens schoon te maken? Dan is koken op inductie ook echt wat voor jou. Het betreft namelijk een vlakke plaat die vaak verzonken is in het aanrechtblad. Als je klaar bent met koken, ga je gewoon even snel met een doekje over de kookplaat heen. De plaat is hierdoor binnen de kortste keren schoon.

Beter voor het milieu

Koken op inductie is een stuk beter voor het milieu dan koken op gas of een keramische kookplaat. Kook je op gas? Dan gaat er een groot deel van de energie verloren. Hier hoef je bij koken op inductie niet bang voor te zijn. De plaat verwarmt namelijk alleen het deel waar de pan op staat. Er wordt dus aanzienlijk minder energie gebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor jouw portemonnee. De energiekosten liggen immers lager bij koken op inductie.