ClickCease

Sanitair aanleggen in Leiden

Veel klussers zullen hun hand er niet voor omdraaien, maar het is wel erg belangrijk dat het aanleggen van sanitair op de juiste wijze geschiedt. Wanneer het sanitair niet goed wordt aangelegd, kunnen er problemen optreden. Zeker wanneer de leidingen netjes worden weggewerkt – wat steeds vaker het geval is – is het nagenoeg onmogelijk om zonder schade de problemen te verhelpen. Gaat u sanitair aanleggen in Leiden? Onze loodgieters helpen u daar graag mee. Neem daarom snel contact op met onze ervaren loodgieter en maak een afspraak!

Sanitair aanleggen in Leiden: vaak nieuwe leidingen nodig

Sanitair aanleggen LeidenWanneer u er voor kiest om de badkamer of de keuken opnieuw in te richten, kiest u veelal voor nieuw sanitair. Dat sanitair moet uiteraard weer aangelegd worden en daarvoor voldoen de bestaande leidingen lang niet altijd. Soms voldoen die leidingen wel, maar wordt het alsnog aangeraden om de leidingen te vervangen. Bijvoorbeeld wanneer ze hun beste jaren hebben gehad en in een mindere staat verkeren. U kunt dan beter direct de leidingen laten vervangen dan na enkele jaren of soms zelfs al na enkele maanden al met een forse lekkage opgescheept zitten. Het is dan vaak ondoenlijk om alles weer te gaan repareren, waardoor de kosten vaak snel oplopen.

Zelf sanitair aanleggen

Oud sanitair verwijderen

Dit is een stap die mensen vaak zelf uit willen voeren. Echter lopen veel mensen tegen problemen aan bij het verwijderen van oud sanitair. Zo is het belangrijk om de hoofdkraan dicht te draaien, als u dit niet doet kan er waterschade ontstaan. Draai vervolgens alle kranen open om zeker te zijn dat al het water uit de leidingen is. Begin dan niet zomaar met slopen, maar haal het sanitair vakkundig uit elkaar. Als u zomaar alles gaat slopen is de kans aanwezig dat u leidingen beschadigd.

Goed plan maken

Voordat u begint met het plaatsen van uw nieuwe sanitair, is het verstandig om een plan op te stellen. Keuze voor bad, douche en materialen zijn allemaal dingen waar u van tevoren over na moet denken. Op basis van deze wensen kan er een eerste indeling worden gemaakt voor uw badkamer. Mocht onze loodgieter van tevoren denken dat iets lastig tot niet haalbaar is dan zal hij meedenken over mogelijke alternatieven. Dit is handig om te doen, aangezien plannen moeilijk te wijzigen zijn op het moment dat sanitair wordt geplaatst.

Aan- en afvoer installeren

Na het verwijderen van uw oude sanitair kun je beginnen met het aanleggen van de water toe- en afvoer. Hiervoor gebruikt u uw eerder gemaakte plan. Met dit plan kunt u de plekken voor het sanitair zien en bepalen of u oude leidingen kunt hergebruiken of misschien iets moet verlengen. Als alle leidingen goed liggen kunt u beginnen met het plaatsen van uw nieuwe sanitair. Zorg er altijd voor dat de water aan- en afvoer goed aangesloten zijn voor gebruik.

Ervaren loodgieter kan de leidingen trekken

Door het aanleggen van leidingen (zowel de aan- als de afvoeren) aan onze ervaren loodgieter over te laten, weet u zeker dat dit goed gebeurt. De kans op problemen is daarmee zo klein mogelijk. U weet dus zeker dat de kans dat er na enkele jaren lekkages optreden zo klein mogelijk wordt gehouden. Dat is wel zo prettig. Tegenwoordig worden leidingen steeds beter en steeds mooier weggewerkt. Dat ziet er mooi uit, maar kan dus lastig zijn op het moment dat er een probleem optreedt. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage of verstopping.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Neem contact met ons op.

Maak nu een afspraak, wij staan 24/7 voor u klaar.
Menu
Call Now Button