Tips van de loodgieter voor het kopen van een nieuwe CV ketel

Tips van de loodgieter voor het kopen van een nieuwe CV ketel

Een aankoop waar men niet vaak mee te maken krijgt, is de aankoop van een nieuwe CV ketel. Een ketel gaat officieel vaak zo’n vijftien jaar mee, maar in de praktijk is dat doorgaans enkele jaren meer. We geven hieronder enkele tips voor het kopen van een nieuwe CV ketel.

Denk aan de toekomst

Het is belangrijk om de CV ketel te laten aansluiten bij uw huidige woonsituatie. Wanneer u met z’n tweeën of alleen woont, hebt u een kleinere CV ketel nodig dan wanneer er ’s morgens vroeg een heel gezin onder de douche gaat. Houd daarom niet alleen rekening met uw huidige situatie, maar ook met eventuele verwachte veranderingen in de toekomst. Vergeet ook niet dat een te kleine CV ketel een groot probleem kan vormen bij de verkoop van de woning. Kies daarom altijd voor een wat grotere CV ketel dan u eigenlijk nodig hebt.

Besteed het aansluiten van de CV ketel uit aan een loodgieter

Soms probeert men om zelf de CV ketel aan te sluiten. Voor de handige klusser met veel geduld zal dit vaak wel tot een goed einde komen. Het aansluiten is een ingewikkelde klus, maar niet onmogelijk om te doen.

Dat betekent echter niet dat het ook verstandig is om zelf de CV ketel aan te sluiten. De CV ketel wordt over het algemeen aangesloten op het gasnet. Zoals u weet is gas levensgevaarlijk en kan een klein foutje een groot probleem tot gevolg hebben.

Daarbij komt dat er nog altijd mensen komen te overlijden door niet goed geïnstalleerde CV ketels die het dodelijke gas koolmonoxide niet goed kunnen afvoeren naar de buitenlucht. Door een loodgieter in te schakelen kunt hopelijk deze problemen voorkomen.