Afvoer verstopt Leiden

Tips om een afvoerputjesverstopping te voorkomen

Heeft u last van een vervelende stank rond het afvoerputje van uw gootsteen, uw douchebak of uw oprit? In dat geval is er mogelijk sprake van een verstopping. Bij een verstopping stroomt er restafval in de afvoer onder het putje, wat op de bodem van de afvoerleidingen zal blijven liggen. Naarmate deze ophoping van restafval groter wordt, zullen ook de gevolgen van de afvoerputjesverstopping serieuzer worden. Naast het feit dat er een nare stank rond het putje komt te hangen, zal ook het water steeds moeizamer wegstromen. Reden genoeg om de kans op een afvoerputjesverstopping zo klein mogelijk te maken.

 

In dit artikel vertelt onze loodgieter uit Leiden u meer over het voorkomen van verstoppingen. Vaak hebben mensen hier zelf een grote invloed op! Maakt u bijvoorbeeld al gebruik van een geschikt dekseltje over het putje van de oprit? Deze deksel kan onder meer bladeren en grote takjes buiten de afvoer houden.

 

Plaats een filter in uw afvoerputjes in huis

Ook is het raadzaam om de afvoerputjes in huis van een speciaal filter te voorzien. Dit filter houdt bijvoorbeeld haren uit het afvoerputje in de badkamer, weert etensresten uit de afvoer van de gootsteen, enzovoorts. Des te minder restafval er in de afvoer onder het afvoerputje terechtkomt, des te kleiner is de kans op een serieuze verstopping.

 

Om het restafval wat wel in de afvoer terechtkomt naar de centrale riolering af te laten voeren, is het raadzaam om de afvoer regelmatig preventief te ontstoppen. Dit doet u bijvoorbeeld met soda. De soda werkt ontvettend, waardoor het restafval los komt te zitten van de afvoerwand. Met kokend water kunt u het restafval afvoeren.

 

Preventief laten doorspuiten van de afvoer

Het is vrijwel onmogelijk om al het restafval naar de centrale riolering af te voeren met soda, kokend water of een trekveer. Om die reden kan het verstandig zijn, om de afvoer onder uw afvoerputjes eens in de zoveel jaar preventief te laten doorspuiten. Dit kunt u aan onze loodgieter in Leiden overlaten. Wij spuiten de afvoer onder een hoge druk door en zullen vervolgens een laatste controle uitvoeren met een kleine camera.

Call Now Button