ClickCease

Tips om uw watergebruik te verlagen

Waterverbruik verlagen
Tips & Trucs

Het lijkt soms lastig om het waterverbruik te verminderen. Veel bespaartips lijken één op één te staan met een vermindering in het comfortniveau. Hieronder zullen we enkele tips geven om het watergebruik te verlagen. Sommige tips zullen inderdaad minder comfort opleveren; het is aan u om te kiezen voor de besparing of voor het comfort.

Zelf afwassen of vaatwasser?

De vaatwassers van tegenwoordig worden gemaakt om zo zuinig mogelijk water te verbruiken. Toch is het doen van de afwas met de hand vaak zuiniger, mits u ook daarbij uiteraard op het watergebruik let. Was dus niet af onder een stromende kraan, maar vul een teiltje waarin u een sopje maakt en was daarin alles af. Uiteraard kunt u kleine hoeveelheden vaat beter opsparen en alles in één keer afwassen.

Douche of bad?

Als u in het bezit bent van een bad, is het wellicht verleidelijk om daar zo nu en dan in te zitten. Vergeet echter niet dat een vol bad al meer dan 100 liter water nodig heeft om gevuld te worden. Bovendien wordt een bad vaak warmer gestookt dan men zou douchen, zodat er ook nog eens meer gas wordt gebruikt. Een douchebeurt gebruikt ongeveer 10 liter water per minuut, dus daarmee kunt u uitrekenen of u beter lekker kunt badderen of een keer wat langer kunt douchen. Uiteraard kan er eenvoudig water bespaard worden door een zuinige douchekop te installeren.

Kleine boodschap: kleine knop

Tegenwoordig hebben toiletten twee knoppen om door te spoelen. Gebruik na een kleine boodschap de kleine knop en bewaar de grote knop voor de grote boodschappen. Hiermee bespaart u op jaarbasis vele liters water.

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button