ClickCease

Tips voor het verleggen van leidingen

Nieuws

Wanneer u overweegt om een aan- of uitbouw te plaatsen, of wanneer er binnenshuis ingrijpende veranderingen plaatsvinden, is de kans groot dat u te maken krijgt met het verleggen van leidingen. Bij deze werkzaamheden worden leidingen verwijderd en opnieuw aangelegd op de juiste plaats. Het voordeel van het verleggen van leidingen is dat u ongehinderd in de woning kunt klussen, zonder bij de werkzaamheden beperkt te zijn tot de bestaande sanitaire aan- en afvoeren. In dit artikel geven we enkele tips met betrekking tot het verleggen van leidingen.

Maak een plan

Allereerst is het belangrijk om een plan te hebben. Dat klinkt overdreven voor de gemiddelde verbouwing waarbij u vaak in het hoofd al een idee hebt hoe alles moet komen te liggen. Toch is het verstandig om goed over de plaats van de leidingen na te denken. Waar moeten precies kranen en andere tappunten komen? Waar moet een eventuele douche of een bad geplaatst worden? Hoe zit het met de vuilwaterafvoeren? Enzovoorts. Door die zaken te inventariseren kunt u een soort plattegrond opstellen. Dat is ook handig bij latere werkzaamheden om te voorkomen dat de leidingen worden geraakt.

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat u over de juiste gereedschappen beschikt voordat u leidingen gaat verleggen. Daarnaast zijn voldoende onderdelen ook erg belangrijk. De belangrijkste onderdelen zijn leidingen, t-splitsingen en koppelingen. Zorg er ook voor dat u de hoofdkraan heeft dichtgedraaid en al het water uit de leidingen is, zodat er geen waterschade kan ontstaan

Ga aan de slag

Het is belangrijk om te weten hoe de huidige leidingen in de muur of vloer verwerkt zitten. Bij het verleggen van leidingen hoeven deze doorgaans nooit helemaal weg. Het afsnijden op de juiste hoogte is voldoende. Doe dit zeer nauwkeurig, zodat u straks niet onnodig extra koppelingen moet plaatsen. Om verschillende leidingen aan elkaar te koppelen gebruikt u de eerder genoemde koppelstukken. Als u de leiding moet splitsen, dan kunt u gebruik maken van een t-splitsing. Controleer of alles goed vastzit en draai de hoofdkraan open. Controleer nogmaals de leidingen of er ergens water uitlekt. Is dit niet het geval? Dan heeft u de leidingen goed verlegd.

Besteed het leggen van leidingen uit aan een loodgieter

Doorgaans is het sterk aan te raden om het daadwerkelijke leggen van de leidingen over te laten aan een ervaren loodgieter. Tegenwoordig worden leidingen steeds beter weggewerkt in muren en plafonds, zodat er bij lekkages al snel een boel hak- en breekwerk om de hoek komt kijken. Door een professional in te schakelen verkleint u de kans dat er problemen optreden aanzienlijk. Bovendien hebt u dan garantie op de werkzaamheden, zodat eventuele problemen weer door de loodgieter worden opgelost.

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button