Tips voor het verbouwen van een badkamer

Tips voor het verbouwen van een badkamer

Is jouw badkamer betrekkelijk oud? Dan is het natuurlijk wat overdreven om hiervoor te verhuizen. Je kunt jouw badkamer namelijk ook verbouwen. Dit is aanzienlijk goedkoper, maar er gaat wel behoorlijk wat werk in zitten. Daarbij komt dat veel inwoners van Leiden geen idee hebben hoe zij de verbouwing van hun badkamer aan moeten pakken. Wil je jouw badkamer verbouwen maar weet je ook niet hoe? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst geven wij jou namelijk drie tips voor het verbouwen van een badkamer.

1. Maak een ontwerp

Er zijn genoeg inwoners van Leiden die direct beginnen met slopen wanneer zij hun badkamer gaan verbouwen. Verstandig? Nee, zeker niet. Begin pas met het sloopwerk als je weet wat je met jouw badkamer wilt. Wij raden je dan ook altijd aan om eerst een ontwerp te maken. Dit begint natuurlijk allemaal met een plattegrond. Hierop geef je aan waar het sanitair in jouw nieuwe badkamer moet komen.

2. Leidingwerk verleggen?

Krijgt jouw badkamer een compleet nieuwe indeling? Dan is de kans groot dat er aanpassingen gedaan moeten worden aan het leidingwerk. Zo moet je afvoeren en waterleidingen mogelijk verleggen. Dit is een klus die met precisie uitgevoerd moet worden. Het verkeerd verleggen van leidingen kan namelijk een lekkage tot gevolg hebben. Daarom raden we je aan niet zelf aan de slag te gaan met het verleggen van leidingen. Nee, laat dit bij voorkeur over aan een loodgieter.

3. Laat het sanitair plaatsen

Het aansluiten van sanitair op de water toe- en afvoer lijkt niet bepaald lastig. Toch weten wij uit ervaring dat veel mensen hierbij de mist ingaan. Zo wordt een toilet bijvoorbeeld vaak verkeerd op de afvoer aangesloten. Indien de afvoer niet goed aangesloten wordt, ontstaat er een lekkage. Er kan in dat geval water ontsnappen uit het leidingwerk. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Je moet de toiletpot dan namelijk weer van de kant halen. Wil je dergelijke problemen voorkomen? Laat sanitair dan bij voorkeur aansluiten door een professionele loodgieter.