Vergoeding van verzekering bij lekkages

Vergoeding van verzekering bij lekkages

Een lekkage kan vaak veel schade met zich meebrengen, zeker wanneer u geen actie onderneemt. Wanneer u te maken heeft met een lekkage, doet u er dan ook goed aan zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen. Hij kan het lek snel voor u dichten en zo de schade mogelijk beperken. Mocht er toch al veel schade ontstaan zijn, dan kost het repareren hiervan meestal behoorlijk wat geld. Indien u een verzekering heeft afgesloten tegen dergelijke schade, is de kans groot dat u (een deel van) het bedrag vergoed krijgt van uw verzekeraar.

Welke verzekeringen dekken schade bij lekkage?

Er zijn tegenwoordig tal van verschillende verzekeringen af te sluiten. Maar welke verzekering zorgt er eigenlijk voor dat schade ontstaan door een lekkage vergoed wordt? Om te voorkomen dat u de schade aan uw woning als gevolg van een lekkage aan uw leidingnetwerk of sanitair zelf moet betalen, sluit u een opstalverzekering af. Door deze verzekeringen worden spullen die ‘vast’ zitten aan uw huis gedekt. Hierbij gaat het niet alleen aan leidingen, maar ook om bijvoorbeeld uw sanitair. Het kan echter ook zo zijn dat een lekkage schade aanricht aan bijvoorbeeld uw meubilair. Om ook dit vergoed te krijgen, dient u, naast een opstalverzekering, ook een inboedelverzekering af te sluiten. Bij beide verzekeringen wordt schade alleen vergoed wanneer dit ontstaan is buiten uw eigen schuld om

Waterschade door hevige regenval

Het kan ook zijn dat er een lekkage aan uw woning is ontstaan als gevolg van hevige regenval. In dat geval is het niet vanzelfsprekend dat de schade vergoed wordt door je verzekeraar, ook al heb je een opstal- en inboedelverzekering. Wanneer het dusdanig hard heeft geregend dat het water via de straat uw woning binnen is gekomen, wordt er vaak geen schade vergoed. Indien het water via uw dak of dakgoot naar binnen is gekomen, wordt er meestal wel geld uitgekeerd. Al is dit per verzekeraar natuurlijk wel verschillend. Ga er dan ook niet altijd vanuit dat de schade door ernstige regenval vergoed wordt door uw verzekeraar.