Vervang je oude cv-ketel op tijd

Vervang je oude cv-ketel op tijd

house heating boilerEen cv-ketel schaf je aan voor een langere periode. Hierdoor is het soms lastig om in te schatten wanneer het precies tijd is om je cv-ketel weer te vervangen. In principe is er een algemene regel waar je rekening mee moet houden. Als je cv-ketel tien tot vijftien jaar oud is, wordt het tijd om hem te vervangen.

De kosten

De kosten voor het vervangen van je cv-ketel hangen af van het type nieuwe cv-ketel. Voor de vr-ketel betaal je het minst. Voor een hr-ketel betaal je meestal een paar honderd euro meer. Dan is er nog de optie voor een Hre-ketel en daarvoor betaal je de hoofdprijs. Het gaat dan om een bedrag van duizenden euro’s meer. Hierbij geldt wel dat je bij de duurste opties een maximaal rendement kan behalen. Hou er ook rekening mee dat de kosten voor montage er nog bijkomen en dat die meestal tussen ook nog een flink bedrag kosten.

Verwarmingsketel

De ouderwetse verwarmingsketel is in Nederland niet meer te krijgen. Dit systeem is inmiddels achterhaald en hiermee wordt niet efficiënt genoeg met warmte omgegaan. Met de huidige ketels haal je vaak een rendement van 100 procent. Er gaat dus geen warmte meer verloren. Je kunt hierdoor op jaarbasis honderden euro’s besparen. Daarom moet je het vervangen van je cv-ketel vooral zien als een nuttige investering. Daarnaast zorg je er ook voor dat je huis nu duurzamer wordt verwarmd. In de meeste gevallen heb je je investering in zo’n zeven jaar terugverdiend. De loodgieter in Leiden helpt u graag bij alle CV-klussen.