ClickCease

Wanneer is een loodgieter erkend?

Loodgieter Leiden
Nieuws

Er zijn in Nederland tal van loodgieters actief. Dat betekent echter niet dat elke loodgieter kwalitatief goed werk aflevert. Er zijn namelijk loodgieters die het niet zo nauw nemen met de wet- en regelgeving of met de belangen van de klanten. Gelukkig zijn er diverse keurmerken waaraan u kunt herkennen dat u met een professionele loodgieter te maken hebt. Wanneer een loodgieter aan deze keurmerken voldoet, kunnen we spreken van een erkende loodgieter.

Brancheorganisaties

Er zijn diverse brancheorganisaties die loodgieters beoordelen op diverse aspecten die met de loodgieter te maken hebben. De bekendste organisatie is de Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland, of kortweg KvINL. Sinds enkele jaren is deze stichting actief om de kwaliteit in de installatiesector zo goed als mogelijk te waarborgen. De stichting is voortgekomen uit een fusie tussen de Stichting Kwaliteitsborg Installatiesector, kortweg KBI, en de Stichting Erkenning Installatiebedrijven, afgekort de SEI.

Een andere ook vrij bekende brancheorganisatie is de UNETO-VNI. Waar de KvINL zich voornamelijk richt op de kwaliteit van het werk, richt de UNETO-VNI zich voornamelijk op de kennis en opleiding van loodgieters. De loodgieters moeten een degelijke opleiding hebben gevolgd, op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen, en er gelden bepaalde omgangsnormen die jegens de klant gehanteerd moeten worden (afspraken moeten worden nagekomen, er moet marktconform worden gewerkt, enzovoorts). Bovendien zorgt de UNETO-VNI ervoor dat er een onafhankelijke geschillencommissie is waar men terecht kan bij geschillen tussen de loodgieter en de opdrachtgever.

Check de beweringen van de loodgieter

Een loodgieter kan uiteraard altijd zeggen dat hij bij de genoemde organisaties is aangesloten, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is. U kunt daarom voor de zekerheid altijd nagaan of de loodgieter daadwerkelijk is aangesloten bij de brancheorganisatie waarvan hij dat beweert. Bovendien is het nog altijd een goede stelregel om een andere loodgieter te zoeken wanneer u denkt dat het zaakje stinkt en er iets niet klopt – bijvoorbeeld omdat de offerte bizar hoog of laag uitvalt.

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button