Wanneer moet ik mijn cv-ketel vervangen?

Wanneer moet ik mijn cv-ketel vervangen?

Ondanks dat de cv-ketel een van de belangrijkste apparaten in een woning is, kijken mensen er nauwelijks naar om. Zo weten veel mensen bijvoorbeeld niet wanneer zij hun cv-ketel moeten vervangen. Indien een ketel niet tijdig vervangen wordt, ontstaan er steeds meer problemen. Zo zal er steeds vaker een storing zijn. En bij een storing in uw cv-ketel, heeft u geen warm water meer. In dat geval kunt u niet douchen en is ook uw verwarming niet meer te gebruiken. Daarnaast schieten de energiekosten de lucht in wanneer u uw ketel niet tijdig vervangt.

Cv-ketel vervangen na maximaal vijftien jaar

Een cv-ketel gaat over het algemeen behoorlijk lang mee. Al is dit natuurlijk wel afhankelijk van hoe u met het apparaat omgaat. Een ketel die nauwelijks onderhouden wordt, gaat minder lang mee. Onderhoudt u uw ketel met enige regelmaat? Dan moet u uw cv-ketel vervangen na ongeveer vijftien jaar. Noodzakelijk is het niet, maar wij adviseren u dit wel. Waarom? Ten eerste omdat het rendement van een oude ketel een stuk lager is. Ten tweede kost het u veel meer geld wanneer u besluit uw ketel niet te vervangen.

Vervang ketel voor een dure reparatie

Heeft u te maken met een storing in uw cv-ketel? Dan schakelt u waarschijnlijk een loodgieter in om deze storing te verhelpen. Meestal kost een reparatie niet veel. Is er in uw ketel echter meer kapot? Dan moet u flink betalen. Denk er in dat geval eens goed over na of het wel verstandig is uw ketel nog te laten repareren. Misschien is het wel beter om de cv-ketel te vervangen. Dit is ook een hele investering, maar in dat geval hoeft u de reparatiekosten niet meer te betalen.

Cv-ketel laten vervangen door loodgieter

Besloten dat u uw cv-ketel laat vervangen? Dan doet u er goed aan onze loodgieter in te schakelen. Ga vooral niet zelf uw cv-ketel vervangen. Waarom niet? Omdat de ketel een bijzonder complex apparaat is. Zo weet u bijvoorbeeld niet hoe u de oude ketel moet verwijderen. En laat staan dat u weet hoe u de nieuwe ketel moet plaatsen. Laat uw cv-ketel daarom altijd vervangen door onze loodgieter. Zo bent u verzekerd van een juiste plaatsing en verkleint u de kans op problemen met uw ketel.