ClickCease

Regenpijp lekkage in Leiden verhelpen

Een lekkage is altijd vervelend, omdat de bron van een lekkage vaak lastig te vinden is en er daarnaast een onherstelbare waterschade kan ontstaan. Denk aan die nare schimmels op uw muren en plafond, waterschade aan foto’s of belangrijke documenten, enzovoorts. Een plek waar lekkages lastig te herkennen zijn, is rond uw regenpijp en afvoer. Heeft u zelf last van een regenpijp lekkage in Leiden of omgeving, schakel dan de hulp in van onze loodgieters. Onze loodgieters hebben een ruime expertise in het vinden en verhelpen van de bron van een regenpijp lekkage. Zo voorkomt u eventuele waterschade aan uw muren!

Gevolgen van een lek

Regenpijp lekkage LeidenHet voornaamste gevolg van een regenpijp lekkage in uw woning is waterschade aan uw muren rond de regenpijp. Wanneer er veel vocht langs uw muren stroomt, kan het vocht langzaamaan in uw muur trekken. Hoewel u dit aan de buitenkant niet direct ziet, zult u aan de binnenkant van uw muur beginnende schimmels zien komen. Deze schimmels zijn vaak maar nauwelijks of helemaal niet weg te krijgen. Hierdoor zal u bijvoorbeeld uw muren opnieuw moeten laten stuken door een stukadoor.

Voorkom een lekkage

Om een regenpijp lekkage in uw woning tegen te gaan raden we u aan om uw regenpijp eens per (half) jaar na te laten kijken op beginnende schade. Soms ontstaan er kleine scheurtjes, waarlangs het water weg kan sijpelen. Tijdens het onderhoud zal de loodgieter Leiden dit direct voor u repareren, waarmee waterschade vermeden wordt!

Dakgoot regelmatig (laten) reinigen

Niet alleen een regenpijp lekkage kan voor schade aan uw woning zorgen. Ook een overgelopen dakgoot resulteert in veel gevallen in waterschade. Het water wat uit de dakgoot stroomt, zal de coating op uw buitenmuur verslechteren. Als gevolg hiervan trekt er steeds meer vocht in de muur, met alle risico’s van dien. Door de dakgoot regelmatig te laten reinigen, voorkomt u een dergelijke situatie. U zou ook kunnen overwegen om de dakgoten zelf schoon te maken. Dit is echter niet zonder risico! Een ladder is vaak niet heel stabiel, waardoor dit veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Daar komt bij dat mensen met hoogtevrees in paniek kunnen raken, als zij op een ladder staan.

Hulp bij het reinigen van de dakgoot

Onze loodgieters in Leiden beschikken over de ervaring en hulpmiddelen om de dakgoot voor u te reinigen. Met een speciale, kunststof schep kan het vuil uit de dakgoot worden verwijderd. Dit voorkomt niet alleen een lekkage rond uw dakgoten en regenpijp. Ook wordt een verstopping op deze manier voorkomen. Het vuil in de dakgoot kan richting uw regenpijp lopen en hier voor een verstopping zorgen. Als gevolg hiervan zal er een lekkage rond de regenpijp ontstaan.

Het is verstandig om een bladvanger over de regenpijpen rond uw woning te laten plaatsen. Zoals de naam van dit hulpmiddel al doet vermogen, vangt de bladvanger bladeren en kleine takjes op. Zo stroomt er minder afval de regenpijp in, waarmee de kans op een lekkage of verstopping afneemt. U kunt zo’n bladvanger bij iedere bouwmarkt kopen.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Neem contact met ons op.

Maak nu een afspraak, wij staan 24/7 voor u klaar.
Menu
Call Now Button