ClickCease

WC verstopt in Leiden

Een verstopt toilet is enorm vervelend. Zeker wanneer u bezoek krijgt, wil u gewoon dat het toilet goed doorspoelt. Is uw WC verstopt in Leiden? Schakel dan onze ervaren loodgieter in. Het grote voordeel van het langs laten komen van een ervaren loodgieter boven het zelf aan de slag gaan om het toilet te ontstoppen, is dat onze loodgieter vaak over betere spullen beschikt. Bovendien beschikt hij over veel vakkennis en zal daardoor al snel in kunnen schatten wat het probleem precies is. Daardoor kan een WC al in zeer korte tijd ontstopt worden. Het kost u dan dus veel minder tijd en zorgen. Bovendien is het ontstoppen van de WC vaak een vies karwei; lang niet iedereen heeft daar zin in.

WC verstopt in Leiden: plotselinge verstopping

Een verstopping kan tal van oorzaken hebben. Er zijn echter twee redenen die het vaakst zorgen voor een verstopping van het toilet.

WC verstopt LeidenAllereerst is er de verstopping die plotsklaps optreedt. Het toilet spoelde altijd prima door, het water liep gemakkelijk en snel weg, maar ineens komt dat tot een einde. Het water wil niet meer weg spoelen. Wat te doen? Vaak houdt dit in dat er een object is doorgespoeld en dat object vast is komen te zitten en de rest tegenhoudt. Het kan gaan om iets wat niet doorgespoeld had mogen worden, bijvoorbeeld een stuk speelgoed, wattenstaafjes of een washandje. Het kan echter ook gaan om een teveel aan toiletpapier. Probeer dus niet teveel toiletpapier te gebruiken of – indien nodig – tussendoor een keer extra door te spoelen.

Geleidelijke verstopping

Een toilet kan echter ook verstopt raken door een tijdenlange ophoping van viezigheid. Die viezigheid kan zich aan de afvoer hechten, en aan dat vuil zal na verloop van tijd weer nieuw vuil hechten. Langzaam maar zeker gaat de afvoer dus steeds verder dicht zitten.

Zelf wc verstoppen

Bij een kleine verstopping kunt u zelf proberen om de verstopping op te lossen. Hieronder staan een aantal tips om zelf uw wc te ontstoppen

  1. Gebruik soda

Haal eerst het water uit uw wc-pot. Meng daarna een emmer heet water met een pak baking soda. Giet dit mengel langzaam in de verstopte wc en laat het 24 uur inwerken. Ook kunt u soda gebruiken in combinatie met azijn. Deze combinatie breekt kalk af. Laat deze ook weer 24 uur inwerken en kijk of het heeft geholpen.

  1. Biologische ontstopper

Spoel absoluut geen chemische ontstoppingsmiddelen door uw wc. Gebruik in plaats hier van een biologische ontstopper. Zo voorkomt u beschadigingen aan uw toilet en het milieu. Giet deze ontstopper door de verstopte wc en laat het ongeveer 10 minuten inwerken.

  1. Trekveer

Door middel van een trekveer kunt u de verstopping “doorprikken” spoel de wc door en kijk of het water nu wel goed wegloopt. Zet echter niet teveel kracht, dit kan de wc pot of de leidingen beschadigen.

  1. Hogedrukspuit

Deze tip is alleen voor mensen die ervaring hebben met een hogedrukspuit. Leid de spuit zo diep mogelijk in de wc en spuit voorzichtig met water. Als u dit niet voorzichtig doet kan het water in uw eigen gezicht komen als de verstopping hardnekkig is.

Omdat men vaak de neiging heeft om met een zogenaamde plopper de WC te ontstoppen, is het aan te raden eerst een loodgieter in te schakelen. Dit komt omdat met een plopper de verstopping er niet uit haalt, maar deze alleen maar verder in de afvoer duwt waardoor deze juist veel lastiger te verhelpen is. Wacht dus niet te lang en neem hier contact op met onze ervaren loodgieter. Zo bent u binnen no-time van het probleem verholpen. Maak daarom snel een afspraak!

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Neem contact met ons op.

Maak nu een afspraak, wij staan 24/7 voor u klaar.
Menu
Call Now Button