ClickCease

Mijn doucheputje stinkt: 7 tips om dit op te lossen

Doucheputje stinkt
Tips & Trucs

Heeft u de laatste tijd het idee dat uw doucheputje stinkt? Dan ergert u uzelf  hier mogelijk aan. Sommige mensen denken dat de stank uit het putje vanzelf verdwijnt. Dit is meestal niet het geval. Wanneer uw doucheputje stinkt, moet u namelijk zelf in actie komen. Daarom geven wij u hieronder 7 tips om de stank te verhelpen. Voordat we dat doen, lichten we kort toe hoe een stinkend doucheputje wordt veroorzaakt.

Oorzaak van de stank

De stank uit uw doucheputje kan veroorzaakt worden door een verstopping. Er zit dan rommel opgehoopt in de afvoer en dat wordt nat. Hier komt vaak een onprettige lucht van af. Indien uw doucheputje stinkt, hoeft er niet altijd sprake te zijn van een verstopping. Nee, want de stank kan ook afkomstig zijn van schimmels die zich ontwikkelen in de afvoer. Zij gedijen vaak goed in een vochtige omgeving. Daarbij komt dat er ook nog eens haren en zeepresten aanwezig zijn, waardoor het extra prettig wordt voor schimmels. Tot slot kan een stinkend doucheputje ook veroorzaakt worden door een lekkende afvoer. In dat geval ruikt u vaak en (sterke) rioollucht.

7 tips om de stank te verhelpen

Stinkt uw doucheputje? Dan wilt u deze stank zo snel mogelijk verdrijven. U moet het probleem dan rechtstreeks bestrijden. Maar hoe doet u dit eigenlijk? Hieronder geven wij u 7 tips om verlost te worden van de stank uit uw douchputje.

 1. Maak uw douche goed en regelmatig schoon
  Slecht schoonmaken is regelmatig de oorzaak van een stinkend doucheputje. Maak uw douche daarom eerst eens goed schoon wanneer er een stank uit het putje komt. Ga er regelmatig met een sopje doorheen en verwijder ook haren uit het putje.
 2. Plaats een zeefje in de afvoer
  Tijdens een douchebeurt spoelt er behoorlijk wat rommel weg. Denk hierbij aan zeepresten en haren. Wanneer deze troep zich in de afvoer ophoopt, kan dit stank veroorzaken. Voorkom daarom dat deze resten in de afvoer van uw douche belanden en plaats een zeefje in het putje.
 3. Spoel de afvoer door met ontstoppingsmiddel
  U kunt ook baking soda en azijn gebruiken wanneer uw doucheputje stinkt. Gooi eerst een kopje soda in het putje, gevolgd door een kopje azijn. Wanneer dit met elkaar in aanraking komt, ontstaat een reactie. Hierdoor komt aanslag in de afvoer los. Laat dit vervolgens een tijdje intrekken en giet vervolgens kokend water door het putje.
 4. Giet cola in het doucheputje
  Heeft u geen baking soda en/of schoonmaakazijn in huis? Probeer de stank dan eens tegen te gaan met cola. Deze frisdrank reinigt uw leidingen namelijk. Giet flink wat cola in de afvoer, want een scheutje volstaat niet. Laat het vervolgens een paar uur intrekken alvorens u er kokend water achteraan giet.
 5. Koffieprut neemt de stank op
  Naast cola kan ook koffieprut de oplossing zijn wanneer uw doucheputje stinkt. Leeg de filter met koffie eens boven uw doucheputje in plaats van de prullenbak. Koffie neemt niet alleen vervelende luchtjes op, maar het ontvet uw afvoer daarnaast ook nog.
 6. Ontstop de afvoer
  De stank kan ook het gevolg zijn van een verstopping. In dat geval biedt een ontstopper uitkomst. Plaats deze over het putje van uw douche en beweeg hem een aantal keer krachtig op en neer. Hierdoor komt de verstopping mogelijk los, waardoor de rommel wegspoelt. U bent dan meestal ook verlost van de stank.
 7. Gebruik ontstoppingsmiddel
  Stinkt uw doucheputje na de zes tips hierboven nog steeds? Dan is ontstoppingsmiddel mogelijk uw laatste redmiddel. Dit middel bevat veel chemicaliën, wat een verstopping vaak te machtig is. Spoelt u dit middel door uw afvoer? Dan is de kans groot dat de lucht straks verdwenen is. Nadeel is dat een chemische ontstopper nogal slecht is voor het milieu.

Schakel een loodgieter in

Heeft u alles geprobeerd, maar blijft uw doucheputje stinken? Schakel dan een loodgieter in Leiden in. Deze specialist achterhaalt binnen de kortste keren waardoor de stank veroorzaakt wordt en lost dit voor u op. Zoekt u nog een loodgieter in Leiden die u van dienst kan zijn? Neem dan contact met ons op en wij verlossen u snel van dit vervelende probleem.

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button