ClickCease

Zo verwijdert u oud sanitair uit uw badkamer!

Tips & Trucs

Bent u het huidige sanitair in uw badkamer zat? Dan wordt het de hoogste tijd om uw badkamer eens onder handen te nemen. Een behoorlijke uitdaging, maar zeker de moeite waard. Voor u begint, is het verstandig uw plan uit te werken. Maak een plattegrond en geef hierop aan waar alles komt. Teken ook het benodigde leidingwerk, zodat u dit straks niet vergeet. Mogelijk blijft de indeling van uw badkamer hetzelfde. De leidingen hoeven in dat geval niet verlegd te worden. Dan kunt u direct beginnen met het verbouwen van badkamer. De eerste stap is het verwijderen van oud sanitair. Maar hoe doet u dit eigenlijk?

Voorkom een nat pak en schade


Wilt u geen nat pak halen en ook geen waterschade aanrichten bij het verwijderen van oud sanitair? Dan moet u uw waterleiding afsluiten. Dit kan in uw meterkast. Hier zit de hoofdleiding. Deze is voorzien van een handvat. Zodra u deze haaks op de leiding zet, komt er geen water meer binnen. Vergeet vervolgens niet de kraan open te zetten, zodat het resterende water uit de leidingen kan stromen.

Ontkoppel oud sanitair van het leidingwerk


Oud sanitair zit doorgaans goed vast. Zo zijn er vaak bouten aanwezig in de vloer of muur om het sanitair op zijn plek te houden. Daarnaast is oud sanitair natuurlijk ook altijd aangesloten op het leidingnetwerk. Doorgaans is er sprake van twee aansluiting: eentje op de waterleiding en eentje op de afvoer. Voordat u oud sanitair kunt verwijderen, moet u deze koppelingen losmaken. Gebruik hiervoor een baco op een waterpomptang. Gelukt? Dan kunt u ten slotte de bouten verwijderen en is uw oud sanitair verwijderd.

Hulp nodig?

Lukt het u niet om zelf oud sanitair te verwijderen? Geen probleem. In dat geval kunt u namelijk gewoon een beroep doen op een loodgieter. Hij weet precies hoe hij oud sanitair moet verwijderen. Hij is dan ook nooit veel tijd kwijt om uw sanitair te verwijderen. Heeft u al nieuw sanitair aangeschaft? Dan kan een loodgieter dit ook direct voor u installeren.

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button