ClickCease

Tips voor repareren waterschade

Waterschade
Tips & Trucs

Wanneer u onlangs te maken heeft gehad met een lekkage in uw woning, is de kans op waterschade erg groot. Waterschade komt in verschillende vormen voor en is niet altijd even gemakkelijk te herstellen. Denk aan schimmelvorming op uw muren en plafonds, houtrot in houten constructies en meubelstukken, enzovoorts. Om deze waterschade te repareren is het allereerst van groot belang dat de bron van de lekkage gevonden en verholpen is. Mocht er nog steeds sprake zijn van een lekkage, dan zou de waterschade al snel weer terugkeren nadat u dit hersteld hebt.

Een lekkage in huis laten verhelpen

Om er zeker van te zijn dat de lekkage verholpen is, kunt u een loodgieter van ons loodgietersbedrijf inschakelen. Onze loodgieters beschikken over de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen om lekkages voor u op te sporen. Met onze moderne methodieken is het uitvoeren van hak- en breekwerk in veel gevallen niet noodzakelijk. Zo voorkomen we dat er onnodige schade aan uw woning ontstaat.

Waterschade verzekering

In de meeste gevallen wordt waterschade wel gedekt door de verzekering. Er zijn twee verschillende verzekeringen die u kunt gebruiken voor waterschade. Waterschade aan alles wat aan uw woning vastzit wordt gedekt door de opstalverzekering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld uw dak of uw vloer. Daarnaast horen ook de niet-verplaatsbare zaken binnen uw huis bij deze verzekering. Glas en zonnepanelen zijn hier twee voorbeelden van. De andere verzekering die waterschade dekt is de inboedelverzekering. Deze verzekering dekt de wel-verplaatsbare zaken binnen uw huis. TV, radio, bed, bureau etc. vallen onder de inboedelverzekering. Echter zitten er natuurlijk wel voorwaarde aan een verzekering. De waterschade die is ontstaan moet onvoorzien zijn. Als er bijvoorbeeld sprake van achterstallig onderhoud, waardoor een lekkage is ontstaan. Dan zal dit niet vergoedt worden door de verzekering

Tip: maak altijd voldoende foto’s van de lekkage en de bron van de lekkage. Dit maakt het makkelijker om de kosten voor het herstel van de waterschade vergoed te krijgen via uw verzekeraar.

Waterschade in uw woning herstellen

Bent u er zeker van dat de lekkage verholpen is? In dat geval zal het vocht eerst uit uw woning moeten trekken, alvorens u kunt beginnen aan het herstel van de waterschade. De schimmelvorming bedekken met een nieuwe laag verf heeft bijvoorbeeld geen zin als het vocht nog in uw muur of plafond zit. Kort na het herstel van de waterschade zal de schimmelvorming opnieuw zichtbaar worden.

U kunt het vocht uit uw woning laten trekken door gebruik te maken van zogenaamde vochtvreters. Leeg de vochtvreters eens per week, zodat u deze opnieuw kunt gebruiken! Ook is het raadzaam om uw woning iedere ochtend te laten doortochten.

Waarom kiest u voor ons?

24 uurs service
Vakkundig en professioneel
Klantvriendelijk
Goedkoop en betrouwbaar

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button